'Jullie hebben meer balbezit, maar hopelijk kan Lewandowski de kansen afmaken'

'Jullie hebben meer balbezit, maar hopelijk kan Lewandowski de kansen afmaken'

18-11-2020 11:30
44

Pawel Bochniewicz, verdediger van SC Heerenveen en het Poolse elftal, stelt dat Oranje zich vooral bezig moet houden met het bewaken van Robert Lewandowski. De spits van Bayern München is de grote ster van het elftal.

Bochniewicz, die zelf ook bij de selectie zit, moet lachen als hem gevraagd wordt wat de kracht van het Poolse elftal is. "Lewandowski", zegt de stopper van Heerenveen tegen de NOS. "Hij is niet alles, want we hebben hele goede spelers. Zielinski, Krychowiak, Glik, Bednarek en onze keepers. Maar Lewandowski is de allergrootste."

De spits zal het eindstation worden van iedere Poolse aanval. "Jullie hebben misschien meer balbezit, want jullie spelen Cruijff-voetbal", zegt Bochniewicz. "Maar ik denk dat wij ook kansen zullen creëren en ik hoop dat Lewandowski ze dan maakt. Een paar van die kansen."

Toen de verdediger van de Friezen een maand geleden debuteerde voor de Polen dacht hij in de sluipschutter van Bayern een absolute ster aan te treffen. "Toen ik hem voor het eerst ontmoette dacht ik: wow, dat is Lewandowski, hij zal wel een superster zijn. Maar dat is hij niet. Een heel normale gast, heel bescheiden."