'Duidelijk dat Schuurs de volgende in het rijtje met Van Bommel en Hofland werd'

'Duidelijk dat Schuurs de volgende in het rijtje met Van Bommel en Hofland werd'

18-11-2020 12:41
42

Het was bij Fortuna Sittard al snel duidelijk dat Perr Schuurs het volgende jeugdproduct van de club was die het ver zou schoppen. Gino Facenna, oud-speler en nu jeugdtrainer van Fortuna, kan zich zijn eerste ontmoeting met de Ajax-verdediger nog goed herinneren.

Schuurs was op zijn zeventiende al aanvoerder van Fortuna en dat verbaast Facenna allerminst. "Hij was als tiener al zó vastberaden en deed altijd extra werk", zegt de trainer die hem in de Onder-17 begeleidde tegen Voetbal International. "Hij was verder dan de rest. Weet je wat ik nooit meer zal vergeten? Die eerste handdruk die hij gaf. Zo stevig, zo volwassen. En Perr was pas vijftien jaar."

Wedden

Meer odds

In Nederland was men verbaasd dat zo'n jonge speler aanvoerder werd van de Limburgers.  "Het deerde hem niet", zegt Facenna. "Een aanvoerder met een beugel? Het was gewoon Perr. Een grote jongen, met een goede trap én een pure persoonlijkheid. Al snel werd ons duidelijk dat hij de volgende werd in het rijtje Mark van Bommel, Kevin Hofland en Fernando Ricksen."