Voormalig PSV-keeper en recordhouder Pim Doesburg (77) overleden

Voormalig PSV-keeper en recordhouder Pim Doesburg (77) overleden

18-11-2020 12:53 Laatste update: 12:59
67

Pim Doesburg (77) is overleden. De gewezen doelman speelde in zijn actieve carrière voor PSV en Sparta, was ook nog keeperstrainer bij Feyenoord en Oranje en heeft de meeste wedstrijden in de Nederlandse competitie op zijn naam staan.

Diverse media, waaronder het Eindhovens Dagblad en Voetbal International, schrijven dat Doesburg is komen te overlijden. De voormalig keeper speelde acht interlands voor het Nederlands elftal en is de houder van een bijzonder record.

Doesburg speelde 687 wedstrijden in de vaderlandse Eredivisie en daarmee is hij de speler met veruit de meeste wedstrijden in Nederland. De Rotterdammer speelde die wedstrijden voor Sparta en voor PSV. Doesburg was vijftien jaar actief op Spangen en stond tien jaar onder contract in Eindhoven.

Na zijn loopbaan als doelman was Doesburg liefst achttien jaar actief in zijn geboortestad Rotterdam als keeperstrainer bij Feyenoord. Ook trainde hij tussen 1990 en 2000 de keepers van het Nederlands elftal. De gewezen keeper is 77 jaar geworden.