Van der Gaag houdt vertrouwen in Ajax-talenten: 'Ze komen terug'

Van der Gaag houdt vertrouwen in Ajax-talenten: 'Ze komen terug'

18-11-2020 14:09
38

Jong Ajax-coach Mitchell van der Gaag ziet dat een aantal Ajax-talenten zich op de kaart zet bij het eerste elftal. Devyne Rensch pakte zijn kans in de voorbereiding op het nieuwe seizoen, terwijl spelers als Naci Ünüvar, Sontje Hansen en Brian Brobbey indruk maken bij Jong Ajax.

"Je ziet hoe snel het kan gaan als je kijkt naar Devyne, die nog nooit bij Jong Ajax had gespeeld maar in de voorbereiding dusdanig goed speelde bij het eerste dat hij daar is gebleven. Hij heeft al wedstrijden bij het eerste elftal gespeeld", vertelt Van der Gaag in gesprek met Ajax TV. "Het is geweldig om te zien. Die kansen krijg je altijd bij Ajax."

Ook andere talenten pakken hun kans bij Ajax 1, ziet de trainer. "Jurriën (Timber, red.) vorig jaar al. Kenneth (Taylor, red.), Devyne en dan zijn er nog een aantal jongens. Brian heeft recentelijk zijn debuut gemaakt. Daarvoor hebben we Hansen en Ünüvar al gehad. Het is mooi om te zien dat we vanuit de jeugdopleiding spelers bij het eerste afleveren."

Van der Gaag is duidelijk als hem gevraagd wordt naar de ontwikkeling van Hansen en Ünüvar, die na hun debuut in Ajax 1 weer bij Jong Ajax spelen. "Het is allemaal erg snel gegaan. Je kan het een terugslag noemen. Ze komen terug, zijn op de weg terug en laten dat zien."