Uithaal naar 'mijnheer Hiddink': 'Dan ben je 74 en heb je alles meegemaakt'

Uithaal naar 'mijnheer Hiddink': 'Dan ben je 74 en heb je alles meegemaakt'

18-11-2020 15:55
77

Remko Bicentini is niet blij met Guus Hiddink. De manier waarop de nieuwe bondscoach van Curaçao het stokje heeft overgenomen, verdient volgens hem niet de schoonheidsprijs.

Hiddink werd maanden geleden gepresenteerd door de nationale bond van Curaçao. Het kwam volledig uit de lucht vallen voor Bicentini, die zijn vertrek via Teletekst moest vernemen. Hiddink beloofde vervolgens pas in te stappen als men op Curaçao alles had geregeld, maar dat bleek een wassen neus. Hiddink meldde zich vorige week voor een trainingskamp op het Caribische eiland en besloot Bicentini te bellen.

"Hij vertelde dat de boel toch maar bij elkaar geroepen was", vertelt Bicentini aan Voetbal International. "De jongens moesten toch ook verder. Daar zou ik het toch mee eens moeten zijn. Mijnheer Hiddink zei dat hij ook aan mijn kant had gestaan bij het Nederlands elftal. Dat hij hoopte dat het snel geregeld zou worden. Maar intussen was hij toch maar ingevlogen en vertelde de bond aan de lokale radio dat hij officieel nog geen functie had."

Boos is Bicentini niet meer, maar hij denkt er het zijne van. "Dan ben je 74 en heb je alles meegemaakt en laat je dus maanden alles op zijn beloop en bel je even of ik het op kan lossen? Die erecode is er niet voor niets. Hij had zelf nota bene gezegd dat hij niet aan de slag zou gaan voordat het geregeld was."

Uiteindelijk kwamen Bicentini en Curaçao tot een schikking. "Dat iemand als Hiddink op zo'n manier aan een baan wil komen, moet hij zelf weten. Dat mag, sterker nog, ik zie ook echt wel zijn meerwaarde, daarom ging ik bij hem langs", aldus de afgetreden bondscoach. "Als je dan mijn baan wil, kan je dat op honderd manieren bespreken, maar kijk iemand in de ogen en wees eerlijk."