Salah test opnieuw positief op corona: kraker tegen Ajax wordt race tegen klok

Salah test opnieuw positief op corona: kraker tegen Ajax wordt race tegen klok

18-11-2020 16:34 Laatste update: 16:35
45

Mohamed Salah heeft opnieuw positief getest op het coronavirus. De Champions League-wedstrijd van Liverpool tegen Ajax op 1 december wordt zo steeds meer een race tegen de klok voor de Egyptische aanvaller.

Vorige week vrijdag testte Salah voor het eerst positief op het virus. Nu heeft de sterspeler van Liverpool en Egypte opnieuw een positieve test ingeleverd, zo meldt de Egyptische voetbalbond op zijn website.

Spelers in de Premier League die het coronavirus hebben opgelopen, moeten tien dagen in quarantaine. Als een speler op de tiende dag negatief test, dan mag hij weer de training hervatten. Salah zal door deze regelgeving in ieder geval het Premier League-duel van Liverpool met Leicester City (22 november) moeten missen.

Ook is de kans is klein dat hij van de partij is in de Champions League-wedstrijd tegen Atalanta Bergamo (25 november). Salah hoeft nog geen streep te zetten door het treffen met Ajax (1 december), al wordt dit waarschijnlijk een race tegen de klok.

Liverpool heeft buiten de coronabesmetting van Salah last van nog meer personele problemen. Virgil van Dijk, Joe Gomez en Trent Alexander-Arnold lijken tegen Ajax sowieso niet van de partij te zijn. Ook Andrew Robertson en Jordan Henderson hebben recent blessures opgelopen, al worden zij weer snel terug verwacht.