'Volgende Liverpool-verdediger valt weg: jeugdinternational (19) teruggestuurd'

'Volgende Liverpool-verdediger valt weg: jeugdinternational (19) teruggestuurd'

18-11-2020 19:38 Laatste update: 20:12
12

De ongekende blessuregolf bij Liverpool is nog altijd niet voorbij. Ook de negentienjarige Rhys Williams moet voorlopig een pas op de plaats maken, net als negen (!) van zijn ploeggenoten bij The Reds.

Williams was geselecteerd voor Engeland O21, maar werd teruggestuurd naar zijn club. "Hij had lichte heupklachten", wordt bondscoach Aidy Boothroyd geciteerd door Sky Sports. "Bij dit soort situaties houden we altijd contact met de medische staf van de clubs. Het was voor hem het beste om hem weer naar Liverpool te sturen."

Williams verkeert in goed gezelschap: de negentienjarige verdediger is lang niet de enige Liverpool-speler die in de lappenmand zit. Virgil van Dijk en Joe Gomez – het vaste centrale duo van het kampioensseizoen – zijn de komende maanden niet beschikbaar vanwege zware knieblessures, terwijl ook backs Trent Alexander-Arnold en Andy Robertson met fysieke ongemakken kampen. Fabinho werd na het wegvallen van Van Dijk naar achteren geschoven, maar viel al snel zelf weg. Middenvelders Thiago Alcântara en Jordan Henderson kampen ook met blessures en Mohamed Salah legde een positieve coronatest af.

Het Liverpool-nieuws zal in Amsterdam met bovengemiddelde interesse gevolgd worden. Ajax speelt op 1 december een Champions League-wedstrijd tegen Liverpool. Voordat het zover is, hervatten The Reds op 22 november het Premier League-seizoen met een thuiswedstrijd tegen koploper Leicester City.