Grote verbazing over Duitsland en Löw: 'Geluk dat er geen fans op tribune zaten'

Grote verbazing over Duitsland en Löw: 'Geluk dat er geen fans op tribune zaten'

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2020 om 21:30wo 18-11-2020 om 21:30

Joachim Löw ligt onder vuur na de historische 6-0 nederlaag van Duitsland op bezoek bij Spanje, maar krijgt het vertrouwen van de Duitse voetbalbond. Erik Meijer, in het verleden actief in Duitsland en op het moment analist, wist niet wat hij zag dinsdagavond.

"Ik ben in 1969 geboren, maar ik kan me niet herinneren dat Duitsland zó'n pak slaag kreeg. En dan hebben ze nog geluk dat er geen supporters op de tribune zaten", vertelt Meijer tegen het Algemeen Dagblad. Meijer, in het verleden actief in Duitsland en nu actief als analist, wist niet wat hij zag tegen Spanje. "Deze wedstrijd was ongehoord."

Manuel Neuer moest de bal liefst zes keer uit het netje halen, zag een verbaasde Meijer. "Ik denk niet dat Neuer ooit eerder zes doelpunten incasseerde. En dan nu in het nationale team. En niemand die op het veld de leiding nam, hè? Niemand die zei: zo, nu is het 3-0, nu is het genoeg en gaan we het even anders doen."

Vooral het feit dat Löw geen gebruik meer wil maken van routiniers als Thomas Müller, Jérôme Boateng en Mats Hummels levert hem veel kritiek op. "Voor Löw is de discussie gesloten, daar lult hij niet omheen. De liefhebbers in Duitsland zijn wel kritisch op de bondscoach. Ik ben zelf ook geen grote Löw-fan. Ik vind dat hij vooral goed is met jongens die al 'klaar' staan, niet zo met jonge jongens die hij beter moet maken. Hij heeft wel bewezen in korte tijd, op EK's en WK's, een stempel op een ploeg te kunnen drukken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws