Van der Vaart: 'Het is echt hopeloos, hij blijft maar met zijn reet in de zestien'

Van der Vaart: 'Het is echt hopeloos, hij blijft maar met zijn reet in de zestien'

18-11-2020 21:53 Laatste update: 22:00
63

Rafael van der Vaart zag dat er in de eerste helft op verdedigend vlak weinig goed ging bij het Nederlands elftal. Polen kwam al na een paar minuten spelen op voorsprong en de NOS-analist wist niet wat hij zag.

"Het is echt rampzalig, als je de eerste goal alleen al neemt, wat er allemaal fout gaat", begint Van der Vaart bij de NOS. "Het begint bij Hateboer, Klaassen wordt eruit gelopen, De Vrij zit niet kort en hier moet Blind natuurlijk uitstappen. Ze doen gewoon helemaal niets. Dit is vier of vijf keer gebeurd in de eerste helft."

Vooral Hateboer kan Van der Vaart vooralsnog absoluut niet imponeren. "Het is echt hopeloos, hij blijft maar met zijn reet in de zestien. Het is echt verschrikkelijk. Als je jezelf uit de basis wil spelen... Het is onbegrijpelijk, weet je wat het is: als ze voorin hadden gespeeld, waren die drie in de rust binnen gebleven. Je moet ze eigenlijk wisselen, omdat ze zó slecht spelen. Ik verlang bijna naar Veltman, bijna..."

Van Hooijdonk zag wél wat aanknopingspunten in de eerste helft, vooral offensief. "Aanvallend is het heel leuk en interessant, want Oranje creëert gewoon heel veel kansen. Dat zal misschien ook aan Polen liggen, maar het Nederlands elftal viel echt goed aan in deze eerste helft."