Spelersrapport Oranje: één mega-dissonant in ploeg De Boer, drie keer een 7

Spelersrapport Oranje: één mega-dissonant in ploeg De Boer, drie keer een 7

18-11-2020 22:40 Laatste update: 23:25
247

Het Nederlands elftal heeft de Nations League-campagne afgesloten met 2-1 zege op Polen. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een gekke avond in Chorzów.

Tim Krul - 6: aan het doelpunt van Polen kon Krul weinig doen. Hij zag later nog een bal op de paal belanden, maar tot echte krachtsinspanningen werd de doelman van Norwich City niet meer verleid.

Hans Hateboer - 3: als Hateboer kansloos wil zijn voor een basisplek op het EK, moet hij zo doorgaan. De vleugelverdediger bakte er in de eerste helft niets van en het was dan ook niet gek dat de Poolse openingstreffer van zijn kant kwam.

Stefan de Vrij - 5,5: bij afwezigheid van Virgil van Dijk moet De Vrij de Oranje-defensie leiden. Dat gaat met vallen en opstaan. Het is duidelijk te zien dat hij na Van Dijk en Matthijs de Ligt de beste centrumverdediger van Nederland is, maar in Chorzów straalde De Vrij dat niet uit.

Daley Blind - 5,5: waarom stapte Blind niet uit bij de 0-1 van Polen? De verdediger had met al zijn ervaring kunnen zien aankomen dat Ajax-maatje Klaassen het sprintduel bij lange na niet ging winnen. Liet zich vervolgens ook nog uitkappen; goal.

Patrick van Aanholt - 6: kreeg van De Boer speeltijd als vervanger van Owen Wijndal, die tegen Spanje en Bosnië een uitstekende indruk maakte. Hoewel hij een paar fraaie steekpasses gaf, oogst de linksback niet meer dan een krappe voldoende.

Davy Klaassen - 6: pijnlijk hoe Klaassen de snelle Jozwiák niet kon bijbenen. Dat hadden we sinds zijn terugkeer naar Nederland nog niet gezien. Hij herstelde zich vervolgens aardig, maar het was - letterlijk - glibberen en glijden op het Poolse gras.

Frenkie de Jong - 7: één van de betere Oranje-spelers donderdagavond. De Jong is het beginstation van vrijwel elke aanval, maar cijfert zichzelf soms te veel weg. Als balafpakker goud waard.

Georginio Wijnaldum - 7: tegen Bosnië belangrijk met twee goals en in Polen voegde hij er doodleuk nog één toe aan zijn Oranje-totaal. De meest offensieve middenvelder van Oranje versierde ook nog de strafschop voor de gelijkmaker.

Calvin Stengs - 7: zeker geen onverdienstelijk optreden van Stengs, die Steven Berghuis in de basis verving. De rasvoetballer bracht voor rust Donyell Malen en Georginio Wijnaldum in stelling, maar de twee verzuimden (in eerste instantie) te scoren.

Memphis Depay - 6: op papier begon hij als linksbuiten, maar in de praktijk hing Memphis vooral in de spits rond. Daar lukte weinig. Vanaf de strafschopstip vond de Oranje-vedette wel het net. En hoe.

Donyell Malen - 6: het talent druipt eraf bij Malen, die zijn potentie dit seizoen alleen nog niet weet om te zetten in een reeks overtuigende wedstrijden. Ook tegen Polen toonde de PSV'er meer dan eens zijn klasse, maar ontbrak het laatste stukje.

Invallers

Denzel Dumfries - x: viel na 57 minuten in voor Hateboer. Was in elk geval defensief een stuk zekerder dan zijn voorganger, maar kon zo niet zijn stempel drukken als tegen Spanje en Bosnië.

Steven Berghuis - x: viel na 70 minuten in voor Stengs en speelde te kort voor een beoordeling.

Donny van de Beek - x: viel na 70 minuten in voor Klaassen en speelde te kort voor een beoordeling.

Owen Wijndal - x: viel na 70 minuten in voor Van Aanholt en speelde te kort voor een beoordeling.

Luuk de Jong - x: viel na 84 minuten in voor Blind en speelde te kort voor een beoordeling.

(Ruben Winkels/VoetbalPrimeur)