ED: jeugdtrainer van PSV ontslagen na 'transferappjes' aan adres Mauro Júnior

ED: jeugdtrainer van PSV ontslagen na 'transferappjes' aan adres Mauro Júnior

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2020 om 23:55wo 18-11-2020 om 23:55

Laatste update: woensdag 18 november 2020 om 23:58wo 18-11-2020 om 23:58

PSV heeft afgelopen voorjaar de 33-jarige jeugdtrainer Stefan Maletic de laan uitgestuurd. Hij benaderde Mauro Júnior meerdere malen via WhatsApp met de mededeling dat hij hem had aangeboden bij een managementbureau dat spelers zocht voor clubs in de Verenigde Arabische Emiraten, tot ongenoegen van PSV.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad. Maletic kwam in juli 2019 bij de jeugdopleiding van PSV werken en kreeg tien maanden later te horen dat hij moest vertrekken. Inmiddels is hij de assistent van Rogier Meijer bij NEC.

Maletic benaderde Mauro in april meerdere malen per app en zocht telefonisch contact met de Braziliaan, die hem doorverwees naar zijn zaakwaarnemer. 'Hoofd jeugdopleidingen Ernest Faber en technisch manager John de Jong kregen lucht van de toenadering van Maletic richting Mauro en waren direct geprikkeld, omdat ze niet verwacht hadden dat een eigen jeugdcoach een speler van de A-selectie hiervoor zou benaderen', stelt het Eindhovens Dagblad.

PSV vond dat er sprake was van een vertrouwensbreuk en gaf aan dat Maletic kon vertrekken. Hier was de jeugdtrainer het niet mee eens, hij spande een rechtszaak aan. PSV verloor die zaak en moest Maletic onlangs een bedrag van 20.000 euro betalen, wegens het voortijdig beëindigen van zijn contract.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws