'Misschien dat Klaiber een stap kan maken, daar kijken ze in staf Oranje wel naar'

'Misschien dat Klaiber een stap kan maken, daar kijken ze in staf Oranje wel naar'

19-11-2020 08:34
207

Hans Hateboer maakte wederom een zwakke indruk in het Nederlands elftal en dat blijft mogelijk niet zonder gevolgen. Volgens NOS-commentator Jeroen Grueter moet de rechtsback van Atalanta Bergamo niet meer opgeroepen worden. De staf van Oranje zou al een alternatief op het oog hebben: Sean Klaiber.

Bondscoach Frank de Boer koos tegen Polen (1-2 winst) voor 'frisse benen', waardoor Hateboer de voorkeur kreeg boven Denzel Dumfries. Een keuze die weinig gelukkig uitviel. "Hij begint langzaam maar zeker een punt te bereiken dat je je moet afvragen of hij nog bij de selectie hoort. Hij heeft toch genoeg kansen gekregen", zegt Grueter in de NOS Voetbalpodcast.

Joël Veltman, Kenny Tete en Rick Karsdorp zijn zeker niet de enige alternatieven. "Misschien dat Klaiber een stap kan gaan maken", zegt de commentator over de vleugelverdediger van Ajax. "Daar kijken ze in de staf van Oranje wel naar. Maar hij moet eerst grote wedstrijden gaan spelen en zich gaan onderscheiden. Die zou daar met zijn aanvallend vermogen misschien een rol kunnen spelen, al is hij verdedigend ook niet top."

De concurrentiestrijd op links- en rechtsachter lijkt voorlopig beslist. "Ik denk dat Wijndal gewoon dé linksback is van Oranje, gezien Patrick van Aanholt vanavond. En Dumfries is voor mij de rechtsback. Als De Ligt en Van Dijk terug zijn, is het de vraag wat je met Blind gaat doen", stelt Jan Roelfs.