Utrecht kiest voor Hake: 'Stond ervan te kijken, goede trainers voor het oprapen'

Utrecht kiest voor Hake: 'Stond ervan te kijken, goede trainers voor het oprapen'

Gepubliceerd: donderdag 19 november 2020 om 08:55do 19-11-2020 om 08:55

Mark van Bommel voelt zich niet te groot voor FC Utrecht en Sparta gaat niet als een blok voor een vertrek van Henk Fraser liggen, maar René Hake krijgt voorlopig het vertrouwen in de Domstad. Hans van de Haar snapt dat wel.

"Enerzijds stond ik ervan te kijken, de goede trainers liggen voor het oprapen. Anderzijds - hem kennende - weer niet", zegt Van de Haar, ex-speler en voormalig assistent-trainer van FC Utrecht, in het Algemeen Dagblad. "Hij is een paar weken in Amerika geweest bij Dayton Dutch Lions in 2010, waar ik ook zat. Toen heb ik veel met hem gezeten. Op basis daarvan, maar kijk vooral ook naar de ontwikkeling van Jong FC Utrecht, weet ik zeker dat hij het aankan."

Van de Haar is lovend over Hake. "Hij heeft altijd tijd voor een praatje, is vrolijk en kan met de druk omgaan. Hij is niet iemand die zijn kop laat hangen, of zich uit de tent laat lokken tegenover bijvoorbeeld een scheidsrechter na een slechte prestatie. René betekent rust in de tent."

Volgens de voormalig aanvaller is het niet makkelijk werken in De Galgenwaard. "FC Utrecht is geen makkelijke club, met de achterban en het verwachtingspatroon. Het zal Hake heel veel waard zijn dat hij het vertrouwen krijgt. Ik denk dat René iemand kan zijn die 'aanslaat' bij de aanhang van FC Utrecht, al moet je als trainer van de club wel echt met de billen bloot."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou Hake een geschikte permanente opvolger van Van den Brom zijn?

Ja
45%
Nee
55%
(1498 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws