Cambuur blijft in spoor van Ajax en Bayern: 'Vond ik mooi compliment van Advocaat'

Cambuur blijft in spoor van Ajax en Bayern: 'Vond ik mooi compliment van Advocaat'

19-11-2020 09:13
37

SC Cambuur scoort er dit seizoen lustig op los. Coach Henk de Jong ziet tot zijn tevredenheid dat de Leeuwarders met een gemiddelde van 3,82 goals per wedstrijd in het kielzog blijven van de belangrijkste doelpuntenmachines Ajax (4,00) en Bayern München (3,86).

Robert Mühren is de blikvanger: hij staat dit seizoen alweer op tien treffers in de Keuken Kampioen Divisie. "Robert doet het weer fantastisch. Niet alleen qua scoren, maar ook in de manier waarop hij de ploeg bij het druk zetten op sleeptouw neemt. Een mooie vent, een nuchtere Volendammer", zegt De Jong in De Telegraaf. "Een van onze sterke punten is bovendien dat we niet van één spits afhankelijk zijn, maar veel spelers hebben die kunnen scoren."

De Friese trainer zag Cambuur dit seizoen al twee keer voor een zevenklapper tekenen en driemaal vijf keer scoren. "Dat is natuurlijk geen toeval. Dat heeft alles te maken met onze speelwijze. We zetten hoog druk en spelen heel aanvallend voetbal. Daar zijn we vorig jaar mee begonnen en we zijn nu anderhalf jaar verder. In de tussentijd is de ploeg alleen maar verder gegroeid. Dick Advocaat zei vorig jaar dat ons voetbal hem een beetje aan RB Leipzig deed denken. Dat vond ik wel een mooi compliment."

Cambuur speelt donderdagavond de topper tegen De Graafschap, dat juist vaak met minimaal verschil wint. "Ik vind het van beide ploegen enorm knap hoe ze het dit seizoen doen nadat ze zo'n zware tik hebben gehad", aldus De Jong. "Iedereen kijkt naar ons en dan moet je er toch maar weer staan. Bovendien hebben zowel Cambuur als De Graafschap normaal veel profijt van hun geweldige supporters. Dat voordeel is ook weggevallen."