'Ze hebben er zo lang over kunnen nadenken, dan is dit toch belachelijk?'

'Ze hebben er zo lang over kunnen nadenken, dan is dit toch belachelijk?'

19-11-2020 11:20 Laatste update: 11:44
26

De KNVB maakte afgelopen dinsdag bekend dat het bekertoernooi verder gaat zonder amateurclubs. Ondanks dat de 26 ploegen die nog in het toernooi actief waren een compensatie krijgen van de voetbalbond, heerst er vooral onvrede.

"Je verwacht dat de KNVB wel met een goede oplossing komt, maar ineens kreeg ik te horen dat we niet meer meedoen. Ze hebben er zo lang over kunnen nadenken, dan is dit toch belachelijk?", foetert Barendrecht-coach Richard Elzinga tegenover het Algemeen Dagblad. De derdedivisionist plaatste zich voor het eerst sinds jaren voor het hoofdtoernooi, maar mag nu dus niet verder. "Echt onbegrijpelijk", vindt Elzinga.

Ook bij DTS likken ze de wonden. De eersteklasser kwalificeerde zich dit jaar voor het eerst in de clubhistorie voor de KNVB Beker. "Natuurlijk is dit verschrikkelijk, sportief is het een keiharde klap. Vooral de spelers zullen ervan balen", aldus DTS-trainer Arnold Brehler, die zijn droom in ieder geval met een jaar uit moet stellen. Met een knipoog: "Helaas geen Europees voetbal volgend jaar."

De strijd om de KNVB Beker wordt op 15 december hervat. Dan worden de eerste wedstrijden in de tweede ronde gespeeld. Op 16 en 17 december worden de overige wedstrijden uit de tweede ronde afgewerkt.