Graafschap-trainer Snoei: 'Lieg als ik zeg dat we daar geen last van hebben gehad'

Graafschap-trainer Snoei: 'Lieg als ik zeg dat we daar geen last van hebben gehad'

Gepubliceerd: donderdag 19 november 2020 om 11:50do 19-11-2020 om 11:50

Laatste update: donderdag 19 november 2020 om 12:04do 19-11-2020 om 12:04

De Graafschap en SC Cambuur nemen het donderdagavond tegen elkaar op in de Keuken Kampioen Divisie. De twee ploegen waren afgelopen zomer het onderwerp van gesprek, omdat ze op het punt stonden om te promoveren naar de Eredivisie. Corona gooide roet in het eten voor beide clubs, die ook nu weer bovenin meedoen op het tweede niveau van Nederland.

Mike Snoei, trainer van De Graafschap, geeft toe dat zijn club een lastige periode achter de rug heeft. "Ik zou liegen als ik zeg dat we geen last hebben gehad van dat niet-promoveren", vertelt Snoei aan het Algemeen Dagblad.

Ook collega-trainer Henk de Jong, die de formatie uit Leeuwarden onder zijn hoede heeft, spreekt van een zware tijd. "Het is niet makkelijk geweest, zo’n dikke klap verwerken. We gaan het gewoon opnieuw proberen."

De Graafschap is momenteel lijstaanvoerder van de Keuken Kampioen Divisie. SC Cambuur volgt op plek drie, met drie punten achterstand én een wedstrijd minder gespeeld. Bij een overwinning van Cambuur komen de ploegen op gelijke hoogte.

De trainers verwachten dan ook een zeer boeiend duel. "Ik voorspel je dat Cambuur het zwaar gaat krijgen. Dat is geen Rotterdamse bluf, dat baseer ik op hoe mijn ploeg ervoor staat", stelt Snoei. "De Graafschap is er klaar voor."

De Jong, in een verleden nog trainer van de Superboeren, kijkt eveneens uit naar de wedstrijd. "Nou, geloof mij, Cambuur is er ook klaar voor. Het gaat een mooi potje worden." De Graafschap-SC Cambuur begint donderdagavond om 21.00 uur.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat het worden vanavond?

De Graafschap wint
29%
SC Cambuur wint
56%
Gelijkspel
15%
(504 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws