Rensch verkozen tot grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax

Rensch verkozen tot grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax

19-11-2020 12:11
43

Devyne Rensch is uitgeroepen tot het grootste talent van de jeugdopleiding van Ajax van het seizoen 2019/2020, zo maken de Amsterdammers donderdag bekend. De zeventienjarige verdediger is daarmee de opvolger van Naci Ünüvar.

Rensch kreeg de prijs uit handen van de familie van Abdelhak Nouri en hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali. "Deze trofee gaat een mooie plek krijgen op mijn kamer. Ik heb er geen woorden voor. Ik had het echt niet verwacht. Ik zal jullie niet teleurstellen nu ik deze prijs heb gewonnen", zegt de jonge mandekker, die sinds zijn dertiende deel uitmaakt van de Amsterdamse jeugdopleiding.

Rensch was afgelopen seizoen nog een vaste waarde bij Ajax O18, maar klopt inmiddels op de deur van het eerste elftal. Trainer Erik ten Hag hevelde hem onlangs officieel over naar de A-selectie. Hij debuteerde nog niet in Ajax 1, maar deed in de voorbereiding wel meerdere malen mee. Zo was hij in de oefenwedstrijd tegen Red Bull Salzburg trefzeker. Voor Jong Ajax kwam Rensch tot dusver acht keer in actie, waarin hij twee keer scoorde.