Nieuwe tegenvaller voor Feyenoord: ook Haps komende weken aan de kant

Nieuwe tegenvaller voor Feyenoord: ook Haps komende weken aan de kant

19-11-2020 12:26 Laatste update: 12:44
74

Feyenoord kan de komende duels niet beschikken over Ridgeciano Haps. De linksback trainde de afgelopen dagen om 'medische redenen' al niet mee en staat zeker enkele weken buitenspel, melden de Rotterdammers.

Het wegvallen van Haps is een tegenvaller voor Feyenoord en trainer Dick Advocaat. De 27-jarige linkspoot is bezig aan een sterk seizoen. In zeven Eredivisie-duels was hij goed voor drie goals. Ook in de Europa League scoorde hij één keer. Haps speelde voornamelijk als linksback, maar hij kwam ook enkele keren als linksbuiten in actie.

Overigens zijn er ook twijfels over de fitheid van Malacia, het belangrijkste alternatief op linksback. Hij moest zich afmelden voor Jong Oranje. Ook Orkun Kökcü liep een blessure op tijdens de interlandperiode. Hij haakte af bij Turkije.

De Rotterdammers kunnen tot de winterstop in ieder geval geen beroep doen op doelman Justin Bijlow, die is uitgeschakeld met een voetblessure. Feyenoord gaat zondag op bezoek bij Fortuna Sittard. Daarna volgen belangrijke duels met CSKA Moskou (26 november), FC Utrecht (29 november) en Dinamo Zagreb (3 december).

Feyenoord is in een felle strijd verwikkeld om Europese overwintering. De ploeg van Advocaat staat momenteel derde in groep K van de Europa League. De ploeg van Advocaat heeft net als nummer twee Wolfsberger AC vier punten. Dinamo Zagreb voert de poule aan met vijf punten, CSKA is hekkensluiter met twee.