Update: Manchester City maakt contractverlenging Guardiola al officeel

Update: Manchester City maakt contractverlenging Guardiola al officeel

19-11-2020 13:20 Laatste update: 13:34
34

Pep Guardiola gaat zijn aflopende contract bij Manchester City verlengen. De Catalaanse manager blijft vermoedelijk nog voor meerdere jaren aan de Premier League-grootmacht verbonden, melden diverse media in Engeland en Spanje.

Onder meer The Times meldt dat Guardiola en City een akkoord hebben bereikt over een nieuw contract. De oud-trainer van FC Barcelona en Bayern München staat sinds het seizoen 2016/2017 aan het roer in het Etihad Stadium. Hij won onder meer twee keer de Premier League met The Citizens, maar eindigde het afgelopen seizoen op een straatlengte achterstand van kampioen Liverpool. Ook slaagde hij nog niet in de missie om de Champions League naar Manchester te brengen.

Daardoor ontstonden enige twijfels over de toekomst van de 49-jarige Guardiola. Zelf zette hij onlangs al een streep door een mogelijke terugkeer naar Barça en sprak hij de hoop uit op een langer verblijf bij Manchester City. Beide partijen hebben elkaar tijdens de interlandperiode gevonden. Hij blijft nu in ieder geval tot de zomer van 2022 aan de Engelse topclub verbonden, waarmee hij minimaal zes jaar aan het roer staat.

Volgens The Daily Mail werken Manchester City en Guardiola al aan de plannen op de transfermarkt. De kans is groot dat in januari de interesse in Lionel Messi nieuw leven wordt ingeblazen. De Argentijnse ster kan komende zomer transfervrij vertrekken bij FC Barcelona. The Sun meldt dat het niet is uitgesloten dat City zelfs al in januari een bod van 55 tot 60 miljoen euro neerlegt bij de noodlijdende Catalanen.

Update: Manchester City heeft de contractverlenging van Pep Guardiola al bekendgemaakt. De manager ligt nu tot de zomer van 2023 vast bij de Premier League-topclub. "Ik heb hier alles wat ik mij kan wensen om mijn baan goed uit te voeren. Ik ben dankbaar voor het vertrouwen", laat Guardiola weten.