Xavi lyrisch over 'exceptionele' Frenkie de Jong: 'Eén van de sterren op het WK'

Xavi lyrisch over 'exceptionele' Frenkie de Jong: 'Eén van de sterren op het WK'

19-11-2020 17:00 Laatste update: 17:07
81

Frenkie de Jong heeft een bijzondere fan: FC Barcelona-icoon Xavi. De veertigjarige Spanjaard is lyrisch, voorspelt dat de oud-Ajacied een tijdperk gaat definiëren in Camp Nou én tipt hem als één van de beste spelers op het WK over twee jaar.

Het is geen geheim dat Xavi zéér te spreken is over 'opvolger' De Jong. "Ik zie hem als een voetballer die in staat is om een tijdperk te markeren bij Barcelona", laat hij weten. "Ik weet zeker dat hij bij Nederland één van de sterren op het WK gaat worden."

Xavi, die vermoedelijk ooit Ronald Koeman zal opvolgen als trainer van Barcelona, heeft naar eigen zeggen weleens contact gehad met De Jong. "Ik vind hem een exceptionele speler. Hij is niet bang om aangespeeld te worden in kleine ruimtes. Frenkie is heel goed."

"Frenkie de Jong is Frenkie de Jong", vervolgt Xavi over de vergelijkingen tussen de oud-Ajacied en hemzelf. "Hij heeft niets te maken met mij. Het is iets totaal anders." Dat De Jong weleens een kritiek krijgt, vindt Xavi niet meer dan logisch. "Het is moeilijk om het verschil te maken bij een grote club als je nog zo jong bent. Daar hadden ik en Iniesta ook mee te maken."

Xavi blijkt sowieso een fan van het huidige Oranje. "Nederland had de pech dat ze er niet bij waren op het vorige WK, maar nu hebben ze een heel goede generatie die grote dingen kan bereiken, geen twijfel mogelijk."

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Road to 2022 (@roadto2022en)