Clasie uit de roulatie met zeldzame blessure: 'Ik heb er te lang mee doorgelopen'

Clasie uit de roulatie met zeldzame blessure: 'Ik heb er te lang mee doorgelopen'

Gepubliceerd: donderdag 19 november 2020 om 17:14do 19-11-2020 om 17:14

Jordy Clasie heeft dit seizoen door een zeldzame blessure nog geen Eredivisie-wedstrijd kunnen spelen. Door een ontsteking zal de 29-jarige middenvelder zich terug moeten knokken in de basis bij AZ.

Clasie legt in gesprek met de clubkanalen van AZ zijn blessure uit. "Ik heb een ontsteking in mijn symphysis opgelopen. Dat zit tussen je schaambeen in, onder je buikspier. Het is een vervelende blessure waardoor je constant met rennen en sprinten een soort van steek krijgt. Het houdt je tegen om te doen wat je eigenlijk graag wil doen. Ik heb daar eigenlijk iets langer mee doorgelopen dan vooraf beter was geweest", biecht de ex-Feyenoorder op.

Door zijn blessure zal Clasie zich opnieuw in het elftal van AZ moeten knokken. "Dat is lastig", erkent hij. "Vorig jaar zat ik in het elftal en heb ik eigenlijk ook zo'n fase gehad. Maar goed, dat zijn ook dingen die bij het voetballen horen. Voor mij is gewoon het belangrijkste om mijn plezier weer terug te krijgen, om weer lekker bij de groep te zijn en met de groep te trainen. Wat er daarna gebeurt is aan mezelf."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws