Mourinho introduceert zijn nieuwe bijnaam: 'Dat gaat beter als je ouder bent'

Mourinho introduceert zijn nieuwe bijnaam: 'Dat gaat beter als je ouder bent'

19-11-2020 18:30
22

José Mourinho denkt dat hij toe is aan een nieuwe bijnaam. 'The Special One' vindt dat hij nu zo veel heeft meegemaakt in het voetbal dat hij omgedoopt kan worden tot 'The Experienced One'.

De Portugese manager van Tottenham Hotspur introduceerde zijn eerste bijnaam toen hij werd gepresenteerd als de nieuwe trainer van Chelsea in 2004. Ruim zestien jaar later wil Mourinho een nieuwe bijnaam. "Ik zou mezelf nu omschrijven als 'The Experienced One'", zegt hij tegen Tencent Sports. "Inmiddels heb ik heel erg veel ervaring en heb alles al eens meegemaakt. Tijdens wedstrijden heb ik steeds vaker een déja-vu."

Mourinho legt uit dat trainers er gebaat bij zijn om ouder te worden, terwijl dat bij spelers juist niet zo is. "Als speler heb je een goede fysiek nodig en dat is bij jonge spelers het geval. Iemand die twintig of dertig jaar oud is heeft een voordeel ten opzichte van iemand die veertig jaar oud is, tenzij diegene Zlatan Ibrahimovic heet. Als coach is het andersom: dan moet je je hersenen gebruiken en dat gaat beter als je ouder bent."