Cambuur wint topper tegen De Graafschap en neemt koppositie in KKD over

19-11-2020 20:33 Laatste update: 22:51
138

SC Cambuur heeft de Keuken Kampioen Divisie-topper op bezoek bij De Graafschap winnend afgesloten. Op De Vijverberg werd het 0-2 in het voordeel van de mannen van Henk de Jong door doelpunten van Erik Schouten en Giovanni Korte.

De Graafschap - SC Cambuur 0-2
Cambuur heeft goede zaken gedaan in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg uit Leeuwarden won met 0-2 op bezoek bij De Graafschap en pakt daardoor de koppositie in de Eerste Divisie over van De Superboeren.

De ploeg van De Jong nam het heft meteen in handen in de eerste helft, maar wist in eerste instantie geen gebruik te maken van het veldoverwicht. Vlak voor rust was het toch raak: aanvoerder Schouten versloeg De Graafschap-keeper Rody de Boer en zette de 0-1 op het scorebord.

In de tweede helft kwam De Graafschap wat beter in de wedstrijd. Ralf Seuntjens was dichtbij de gelijkmaker, maar zag Sonny Stevens katachtig redden. Halverwege het tweede bedrijf besliste Cambuur de wedstrijd. Na een mooie aanval stuurde Jamie Jacobs ploeggenoot Giovanni Korte weg in de diepte. Die schoot de bal, via het been van Julian Lelieveld, over een kansloze De Boer.

Door de overwinning neemt Cambuur de koppositie over van De Graafschap. De ploeg heeft 28 punten uit 12 wedstrijden. De Graafschap staat met een minder doelsaldo op hetzelfde aantal punten, maar heeft ook al een wedstrijd meer gespeeld.

Telstar - FC Dordrecht 2-0
Ben Kinds, interim-trainer van FC Dordrecht, formeerde een opstelling waarin plaats was voor vijf verdedigers. Daar had Telstar ontzettend veel moeite mee: de Witte Leeuwen kwamen er amper doorheen en wisten de muur pas in de tweede helft te slechten. Glynor Plet sloeg wel meteen twee keer in twee minuten toe.

Die 2-0 stand kwam eigenlijk niet meer in gevaar, waardoor Telstar de nieuwe nummer acht is in de Keuken Kampioen Divisie. Jong Ajax, FC Eindhoven en Excelsior krijgen komend weekend de kans om de ploeg uit Velsen-Zuid weer in te halen.