Pasveer tipt Vitesse-speler bij Oranje: 'Kan hem er zo bij nemen, honderd procent'

Pasveer tipt Vitesse-speler bij Oranje: 'Kan hem er zo bij nemen, honderd procent'

19-11-2020 22:12
41

Remko Pasveer strijdt met Vitesse bovenin de Eredivisie mee en dat heeft de club onder meer te danken aan Riechedly Bazoer en Oussama Tannane. Vooral Bazoer is een openbaring als centrale verdediger en zou zo mee kunnen spelen bij het Nederlands elftal, stelt Pasveer.

"Deze Bazoer kun je zó bij Oranje nemen. Honderd procent", begint de sluitpost in een uitgebreid interview met Voetbal International. "Hij staat met een lach op het veld, denkt in het teambelang, is fitter dan ooit en zó ontzettend slim en goed. Qua positie, qua duels. De meeste mensen zien wat hij aan de bal doet, maar let ook eens op waar hij loopt."

Bazoer én Tannane zijn de absolute uitblinkers dit seizoen bij Vitesse, zo ziet ook Pasveer. "Die twee zijn niet onmisbaar, maar zij brengen echt zoveel extra's, waardoor je gaat domineren, waardoor je gemakkelijk gaat scoren." Naast hun goede prestaties kwamen Bazoer en Tannane ook in negatief opzicht in het nieuws. Tannane schold scheidsrechter Richard Martens de huid vol en kreeg rood, bij Bazoer staat de teller qua rode kaarten al op twee.

"Ik vind het jammer dat mensen schrijven over hun zogenaamde mindere kanten", vervolgt Pasveer. "Iedereen heeft wel iets. Ik kijk net als de trainer liever naar die 99 dingen die wél goed gaan. Als club hebben we laten zien dat ze zich op hun gemak kunnen voelen en respect krijgen. Ze hebben een scherp randje, nou en? Het is heerlijk om met ze te spelen, ook zij zijn nu veel meer bezig met het team, dat is ons grote succes: dat we een team zijn."