Been wijst outsider aan voor kampioenschap: 'Ze hebben een dik voordeel'

Been wijst outsider aan voor kampioenschap: 'Ze hebben een dik voordeel'

20-11-2020 07:16
115

Vitesse kan een serieuze gooi doen naar het kampioenschap, aldus Mario Been. De analist van FOX Sports ziet het overvolle speelschema als voordeel voor de frisse Arnhemmers.

Vitesse deelt na acht speelronden de koppositie met Ajax. "En dat verbaast me niks", reageert Been in het Algemeen Dagblad. "Zij hebben de zaken alleraardigst voor elkaar, met Bazoer als extra voetballer in de verdediging, Openda, Broja en Tannane als gevaarlijke aanvallers en Wittek, die ik een heerlijke back vind."

"En Vitesse heeft het voordeel dat het van wedstrijd tot wedstrijd kan leven en daardoor minder snel met blessures te maken zal krijgen", stipt Been een belangrijke reden aan. Hij constateert dat AZ, de verrassing van vorig seizoen, het om die reden moeilijk heeft. "AZ is al het hele seizoen Europees actief en levert daarnaast veel internationals aan het grote en kleine Oranje af. Dat gaat tijdens dit propvolle seizoen toch ten koste van de fit- en frisheid."

"Spelers van topclubs hebben überhaupt geen rust", weet Been. "Ik las dat in Engeland al vijftig procent meer spierblessures zijn geconstateerd. Bij Feyenoord valt Haps nu weer weg. Wat dat betreft heeft Vitesse een dik voordeel. Ik zie ze ook als outsider voor de landstitel."