'Manchester City wil toeslaan: Guardiola-nieuws vergroot kans op komst Messi'

'Manchester City wil toeslaan: Guardiola-nieuws vergroot kans op komst Messi'

20-11-2020 07:50 Laatste update: 07:58
17

De contractverlenging van Josep Guardiola blaast nieuw leven in de transferjacht van Manchester City op Lionel Messi. Volgens The Daily Mail wil de Engelse grootmacht in januari gas geven.

Guardiola verlengde donderdag zijn contract als manager van Manchester City met twee seizoenen, tot de zomer van 2023. Het is in meerdere opzichten een boost voor de zesvoudig kampioen van Engeland: het nieuwe contract van Guardiola zou Messi (33) namelijk eerder over de streep kunnen trekken.

Het is geen geheim dat Messi aast op een vertrek bij Barcelona. Hij heeft een aflopend contract en wilde eigenlijk afgelopen zomer al vertrekken. Manchester City werd toen ook genoemd als meest kansrijke club, maar Messi bleef uiteindelijk met frisse tegenzin in Camp Nou.

Donderdag werd een bericht van tabloid The Sun over Messi nog gretig opgepikt in de Spaanse pers. Manchester City zou van plan zijn een bod van 55 à 60 miljoen euro uit te brengen op de Argentijn, die in januari de overstap moet maken. Bovenop de Messi-deal zou Barça de beschikking krijgen over doelwit Eric García.