Transferstunt Ajax: recordinternational Oranjevrouwen keert terug naar Nederland

Transferstunt Ajax: recordinternational Oranjevrouwen keert terug naar Nederland

20-11-2020 08:50 Laatste update: 08:57
72

Sherida Spitse keert officieel terug naar Nederland. Ajax heeft de recordinternational van de Oranjevrouwen (180 wedstrijden) gecontracteerd.

Spitse is vanaf 1 januari 2021 officieel speler van Ajax en tekent voor anderhalf seizoen, tot medio 2022. De geboren Friezin komt over van het Noorse Valerenga. Met 180 interlands is Spitse recordinternational van de Oranje Leeuwinnen, waarmee ze in 2017 Europees kampioen werd en in 2019 tweede op het WK.

Wedden

Meer odds

"De reden om voor Ajax te kiezen, was omdat we niet meer honderd procent gelukkig waren in het buitenland", verklaart Spitse (30) op de website van haar nieuwe club. "Vervolgens kwam deze optie voorbij. Ik ben zelf altijd fan van Ajax geweest. Om dan nu zelf het shirt te gaan dragen, is hartstikke mooi."

Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen, is trots. "Ik ken bijna geen speelster die zo'n goede trap heeft. Het rendement van Sherida is zó hoog. Dan mag je van geluk spreken als je zo’n speelster straks in je team hebt." In een eerder stadium keerde international Stefanie van der Gragt al terug naar Amsterdam.