De Boer aan de slag: Het zit al in een notendop door het werk van Koeman

De Boer aan de slag: "Het zit al in een notendop door het werk van Koeman"

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 09:59vr 20-11-2020 om 09:59

Frank de Boer gaat zich de komende maanden buigen over de voorbereiding van het Nederlands elftal op het EK. Omdat de volgende interlandperiode pas in maart op het programma staat, heeft de bondscoach de tijd om alles te perfectioneren.

De Boer gaat veel wedstrijden bezoeken om zijn internationals te bekijken. "Maar de voorbereiding moeten we ook heel goed plannen", vertelt hij bij Radio Veronica. "Het zit al in een notendop door het werk van Ronald Koeman, maar dat gaan we nu uitwerken. Op het EK moeten we de beste faciliteiten hebben, dat het daar in ieder geval niet aan ligt."

Door de onzekerheid rond het coronavirus houdt De Boer rekening met een Plan B. "Voor als het onverhoopt anders gaat", aldus de bondscoach. "Ga je bijvoorbeeld op trainingskamp in Zuid-Europa of Midden-Europa? Ik wil er zelf ook naartoe om inspiratie te krijgen. Het is belangrijk dat de spelers denken: leuk om hier te zijn. Alles moet kloppen. Ze moeten energie krijgen van de omgeving."

EK-voorspelling
Wat betreft de kansen van Oranje op het EK, houdt De Boer zich op de vlakte. "We moeten realistisch zijn. Als iedereen deze maanden goed doorkomt, dan denk ik dat we een kandidaat zijn. We hoeven voor niemand bang te zijn, dat hebben we bewezen. Maar iedereen moet top zijn. Dat geldt ook voor België, Frankrijk, Spanje, Italië, Engeland en Duitsland."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Hoe ver komt Oranje op het EK?

Poulefase
10%
Achtste finale
14%
Kwartfinale
35%
Halve finale
22%
Finale
7%
Europees kampioen
13%
(1502 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws