'Van Dijk begint met lichte hersteltraining en zorgt voor hoop bij Liverpool'

'Van Dijk begint met lichte hersteltraining en zorgt voor hoop bij Liverpool'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 10:35vr 20-11-2020 om 10:35

Virgil van Dijk is begonnen aan zijn revalidatie. De verdediger van Liverpool staat maanden buitenspel met een kruisbandblessure, maar hij is nu al klaar om aan de voorbereidingen op de intensievere oefeningen te beginnen.

Diverse Engelse media, waaronder The Daily Mail, schrijven dat Van Dijk begonnen is met lichte hersteltraining. Dat betekent dat hij zijn lichaam klaar kan stomen voor de tweede, zwaardere fase van zijn herstel. Daarin moeten heftigere oefeningen worden gedaan en door de lichte hersteltraining kan de verdediger daar veilig aan beginnen.

Het nieuws over Van Dijk komt als geroepen voor Liverpool, dat op dit moment met een heuse blessuregolf te maken heeft. Het is nog niet duidelijk wanneer de Nederlander weer aan wedstrijden spelen kan gaan denken, maar zeker is wel dat het een opsteker is voor de hele spelersgroep van The Reds.

Naast Van Dijk moet manager Jürgen Klopp het ook stellen zonder verdedigers Joe Gomez, Andy Robertson en Trent Alexander-Arnold. 'Noodoplossing' Fabinho is wel weer terug van zijn lichte kwetsuur. Verder zijn ook Jordan Henderson, Alex Oxlade-Chamberlain en Mohamed Salah de komende wedstrijden niet van de partij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws