'De Ligt staat na een week groepstraining meteen in de basis bij Juventus'

'De Ligt staat na een week groepstraining meteen in de basis bij Juventus'

20-11-2020 12:11
37

Matthijs de Ligt staat zaterdag volgens diverse Italiaanse media in de basis bij Juventus. De stopper uit Abcoude is net terug van een schouderblessure, maar moet er meteen staan omdat veel van zijn collega-verdedigers geblesseerd zijn.

Juventus-trainer Andrea Pirlo wilde De Ligt rustig brengen, maar daar zal geen sprake van zijn. Dat schrijven diverse Italiaanse media, waaronder de Gazzetta dello Sport. De verdediger staat in de basis wanneer La Vecchia Signora het dit weekend op zal nemen tegen Cagliari en dat terwijl hij pas deze week begonnen is met de groepstraining.

Toch is de rentree van De Ligt noodzakelijk. Leonardo Bonucci en Giorgio Chiellini herstellen van spierblessures en dus zal de Nederlander naar alle waarschijnlijkheid een driemans-defensie vormen met Merih Demiral en Danilo. Dat betekent dat hij drie maanden na zijn schouderoperatie weer minuten zal gaan maken voor de topclub uit Turijn.

In zijn eerste seizoen voor Juventus speelde De Ligt in 39 officiële wedstrijden mee. Daarin trof hij vier keer doel. De Nederlander werd landskampioen met de Oude Dame.