KNVB loopt 12,5 miljoen euro mis en moet aanzienlijk verlies noteren

KNVB loopt 12,5 miljoen euro mis en moet aanzienlijk verlies noteren

20-11-2020 13:12 Laatste update: 13:19
11

De coronacrisis laat zijn sporen na bij de KNVB. Uit het jaarverslag blijkt dat de voetbalbond het seizoen heeft afgesloten met een negatief resultaat van bijna zeven miljoen euro.

Door de corona-uitbraak werden de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en alle amateurcompetities voortijdig beëindigd. Ook de lucratieve oefeninterlands tegen Spanje en de Verenigde Staten én het EK gingen niet door. Hierdoor liep de KNVB circa 12,5 miljoen euro aan inkomsten mis, wat een negatief exploitatieresultaat van 6,9 miljoen euro oplevert.

Door het aanwenden van 'bestemmingsreserves' komt het totale resultaat uit op twee miljoen euro in het rood. 'Dit tekort zal worden onttrokken aan het eigen vermogen, dat in eerdere jaren is opgebouwd als buffer voor mindere tijden', aldus de voetbalbond.

De KNVB heeft bij de start van de coronacrisis alle uitgaven tot een minimum beperkt en staatssteun aangevraagd. Omdat het boekjaar liep van juli 2019 tot en met juni 2020 en het einde van de coronacrisis nog niet in zicht is, wordt de grootste klap pas volgend jaar verwacht.