Van der Vaart enthousiast over 'type-Van Bommel' van Ajax: 'Heel goed gedaan'

Van der Vaart enthousiast over 'type-Van Bommel' van Ajax: 'Heel goed gedaan'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 13:51vr 20-11-2020 om 13:51

Davy Klaassen is getransformeerd tot een 'type-Van Bommel'. Dat stelt Rafael van der Vaart in gesprek met de VARA Gids. De oud-international is enthousiast over de ontwikkeling die Klaassen heeft doorgemaakt in het buitenland.

"Ik vind hem een 'type-Van Bommel', vooral als hij nog iets gemener wordt. En dat bedoel ik in positieve zin", zegt Van der Vaart. "Klaassen ging weg bij Ajax als een nummer 10 en komt terug als een controlerende middenvelder, die nog steeds z'n doelpunten maakt. Heeft-ie gewoon heel goed gedaan."

"Wat in de Champions League vooral opviel, was dat Klaassen, heel normaal, de bal naar de goede kleur speelde. Dat stak scherp af bij de onrust van anderen", vervolgt Van der Vaart, die onwillekeurig moet denken aan Klaassens opvolgers Donny van de Beek en Jurgen Ekkelenkamp. Dat zijn 'lopende tienen', aldus de analist. "Zij moeten de bal voor hun voeten krijgen en 'm d'r in peren. Maar als ze dat niet doen, kan het zomaar gebeuren dat ze drie balcontacten per helft hebben. En dat is niet de nummer tien waar ik graag naar kijk."

"Wat ik wil zeggen, misschien zijn Van de Beek en Ekkelenkamp, net als Klaassen, ook wel meer controlerende middenvelders", besluit Van der Vaart.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws