Advocaat haalt papiertje tevoorschijn bij Feyenoord: 'Er is voor gewaarschuwd'

Advocaat haalt papiertje tevoorschijn bij Feyenoord: 'Er is voor gewaarschuwd'

20-11-2020 14:22 Laatste update: 14:29
60

Feyenoord wordt geteisterd door een blessuregolf. Dick Advocaat, trainer van de Rotterdamse club, had vrijdag voor de persconferentie speciaal een papiertje meegenomen om alle namen op te sommen.

Justin Bijlow, Ridgeciano Haps, Leroy Fer, Luis Sinisterra, Róbert Bozeník en Sven van Beek: allemaal staan ze voorlopig buitenspel. Vrijdag voegt Advocaat ook Uros Spajic en Tyrell Malacia toe aan de lijst. "Maar we hebben er genoeg over en die moeten het doen", houdt Advocaat de moed erin.

Spajic keerde met een coronaverdenking terug van interlandverplichtingen met Servië, terwijl Malacia geblesseerd raakte bij Jong Oranje. "Bij Spajic is het risico te groot, omdat hij bij Servië was. Vanochtend is hij getest en over twee dagen kan het nog foute boel zijn, dus hij blijft er nog even uit. We moeten er niet te veel naar kijken", aldus Advocaat, die het briefje niet als statement gebruikte. Hij nam stukje papier alleen mee als service voor het aanwezige journaille. "Zodat ik niemand zou vergeten."

Tegenover het grote aantal afwezigen staat de rentree van Nicolai Jörgensen. "Die heb ik niet genoemd toch?", reageert Advocaat kribbig op de vele vragen over de volle ziekenboeg. "Jörgensen is helemaal fit en gaat ook spelen. Op linksback hebben we niet veel opties, maar ik weet al wie er gaat spelen. Nee, dat ga ik niet zeggen. De speler weet dat ook nog niet."

Ondanks de blessuregolf neemt de ervaren trainer van Feyenoord de medische staf niets kwalijk. "We hebben fantastische specialisten op ieder gebied. Inspanningsfysiologen, dokters in de wetenschap, noem maar op. Geweldig. Maar als je spelers binnenhaalt die kwetsbaar zijn... Fer speelde vorig jaar alles, maar we wisten dat dit kon gebeuren. En Conteh valt van de ene in de andere blessure. Dat wisten we ook en er is voor gewaarschuwd."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie