Gommers verwacht in februari meer tests met publiek: 'Dan moet dat kunnen'

Gommers verwacht in februari meer tests met publiek: 'Dan moet dat kunnen'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 15:07vr 20-11-2020 om 15:07

Vanaf februari zijn er experimenten met publiek bij evenementen en voetbalwedstrijden mogelijk. Dat verwacht Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse vereniging voor Intensive Care. In januari wordt er op diverse locaties al getest met publiek bij wedstrijden.

Gommers, die nationale bekendheid verwierf vanaf het moment dat de coronacrisis uitbrak, stelt dat experimenten met publiek bij evenementen en voetbalwedstrijden in februari mogelijk zijn. "Met een nieuw testbeleid waarin veel meer mensen getest worden, moet dat kunnen", zegt hij in de podcast Virusfeiten van de EO.

Hugo de Jonge, minister van Volksgezondheid, zou vanaf maart iedereen elke maand willen laten testen. Dat zou mogelijkheden geven om het 'normale leven' weer op te pakken. "Ik hoop het wel, daar gaat het uiteindelijk toch om. We gaan ervaring opdoen bij voetbalwedstrijden en andere evenementen."

In januari wordt er al getest met supporters bij voetbalwedstrijden. De stadions van Almere City en NEC zullen naar verluidt gebruikt worden om met maximaal 1500 fans te bekijken wat diverse maatregelen met de eventuele verspreiding van het virus zullen doen. Volgens Gommers hoeven de fans van andere clubs niet lang te wachten op hun beurt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws