Prachtige vrije trap niet genoeg voor Volendam, zwak NEC niet langs tiental Roda

20-11-2020 20:37
19

FC Volendam en NEC zijn vrijdag verder achterop geraakt in de titelstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. Volendam wist thuis niet te winnen van TOP Oss, terwijl de Nijmegenaren in De Goffert verzuimden af te rekenen met tien man van Roda JC.

FC Volendam - TOP Oss 1-1
Voor de ploeg van coach Wim Jonk leek na 22 minuten geen vuiltje aan de lucht. Basisdebutant Dean James, de vervanger van de geblesseerde Derry John Murkin, krulde een vrije trap schitterend in de kruising. TOP Oss kroop daarna wat meer uit zijn schulp, maar in de tweede helft waren de eerste kansen weer voor FC Volendam. Francesco Antonucci schoot van dichtbij op de vuisten van doelman Geens. Het kwam de thuisploeg duur te staan: een kwartier voor tijd kopte Dennis van der Heijden (ex-Volendam) de gelijkmaker binnen.

NEC - Roda JC 1-1
NEC wist niet te profiteren van de misstap van Volendam. Na 36 minuten kwamen de bezoekers uit Kerkrade op voorsprong via Kees Luijckx, die het meest attent reageerde na een afgeslagen hoekschop. De Nijmegenaren wisten daar heel weinig tegenover te stellen. Roland Alborg hielp de thuisploeg een handje, toen hij na een uur Elayis Tavsan onderuit schoffelde en een rode kaart kreeg.

NEC had daarna de overhand en twaalf minuten voor tijd tekende Thomas Beekman met een kopbal voor de gelijkmaker. Niet veel later werd Beekman in het strafschopgebied neergelegd, maar Syb van Otelle schoot de penalty naast. Het bleef daardoor bij 1-1. Nummer zes NEC komt op 21 punten, nog altijd eentje minder dan nummer vijf Volendam.

Excelsior - Jong AZ 4-1
Excelsior boekte op Woudestein een eenvoudige 3-1 zege op Jong AZ. Elias Mar Omarsson brak tien minuten na rust de ban met zijn vijftiende treffer in dertien optredens. Door een eigen doelpunt van Tijs Velthuis werd het 2-0, waarna Ahmad Mendes Moreira het duel in het slot gooide. Jorn Berkhout deed iets terug namens de Alkmaarse beloften, die onder meer aantraden met Maxim Gullit, Peer Koopmeiners, Kenzo Goudmijn en Mohamed Taabouni. Het slotakkoord was echter voor Stijn Meijer.

Excelsior heeft - net als Roda - zeventien punten, goed voor een plekje in de middenmoot. Jong AZ staat achttiende met slechts acht punten.