'Op dit moment is financiële situatie van Ajax zo dat 10 miljoen veel te veel is'

'Op dit moment is financiële situatie van Ajax zo dat 10 miljoen veel te veel is'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 20:54vr 20-11-2020 om 20:54

Laatste update: vrijdag 20 november 2020 om 20:59vr 20-11-2020 om 20:59

De geruchten over een terugkeer van Arek Milik bij Ajax kunnen voorlopig de prullenbak in. De Pool is op dit moment niet in beeld in Amsterdam, zo meldt De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij in de podcast van de krant.

Milik heeft een aflopend contract bij Napoli en mag in januari voor naar verluidt tien miljoen euro vertrekken. De 26-jarige spits werd al in verband gebracht met clubs als Everton, Tottenham Hotspur en Internazionale, terwijl in Italiaanse media ook de naam van Ajax viel.

"Nee, Ajax gaat niet voor Milik", reageert Verweij. "Dat is ingegeven door een bericht in een Italiaanse krant. Dat is op zich een logische gok van die krant, want Milik is op een zijspoor beland bij Napoli en traint niet meer met de groep. Hij wil zijn contract niet verlengen en dat word je in Napels niet heel erg in dank afgenomen."

"De Ajax-fans vragen zich nu af of Milik komt, maar die komt niet", vervolgt de clubwatcher. "Hij is weliswaar transfervrij, dus Ajax zou zich in de winter voor hem kunnen melden, maar hij is veel te duur. Hou me ten goede, want als ze drie keer winnen in de Champions League kan het weer anders zijn. Maar op dit moment is de financiële situatie zo dat tien miljoen veel te veel is voor een speler."

Volgens Verweij is Ajax wel 'aan het speuren naar een spits'. "Maar een goede spits kost heel veel geld, of je moet iemand huren. Maar je kunt normaal alleen iemand huren van een topclub als hij helemaal niet in het riedeltje voorkomt. En bij Ajax moet hij er meteen staan, dus dat is een heel moeilijke zoektocht."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moet Ajax koste wat kost proberen om Milik te halen?

Ja
41%
Nee
59%
(2382 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws