'Wat zou het mooi zijn om met Neres en Antony een Braziliaanse aanval te vormen'

'Wat zou het mooi zijn om met Neres en Antony een Braziliaanse aanval te vormen'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 21:08vr 20-11-2020 om 21:08

Voor Danilo Pereira was de schok groot toen hij Brazilië drie jaar geleden verruilde voor Ajax. De 21-jarige spits voelt zich inmiddels op zijn gemak in Nederland en zet een doorbraak in Amsterdam niet uit zijn hoofd.

"Ik zal mijn eerste training in de sneeuw nooit vergeten", zegt Danilo in De Telegraaf. "Ik had het zó koud, dat ik er van moest huilen. Ik had nog nooit sneeuw gezien. Ik pakte het in mijn handen en ik had meteen bevroren vingers. Maar toen heb ik handschoenen aangedaan en hebben we plezier gehad met een sneeuwballengevecht."

"Het lijkt allemaal net gebeurd, maar het is toch alweer drie jaar geleden. Ik ben blij dat ik de stap naar Nederland heb gemaakt. Ik wist waar ik het voor deed. Voor een goede toekomst", vervolgt Danilo, die op huurbasis bij FC Twente al acht keer scoorde en vier assists gaf in acht Eredivisie-duels. "Het is mijn droom om uiteindelijk door te breken bij Ajax. Wat zou het mooi zijn om samen met David Neres en Antony een geheel Braziliaanse aanval te kunnen vormen. Dat zou echt heel speciaal zijn."

Danilo richt zich nu voorlopig op Twente, waarvoor hij topscorer van de Eredivisie hoopt te worden. Daarna gaat de blik op Ajax 1. Trainer Erik ten Hag liet weten overtuigd te zijn dat de Braziliaan kan slagen. "Het is goed om dat te horen. Hij gelooft in mij en dat geeft me veel vertrouwen. Voor ik naar FC Twente ging, heb ik al een paar keer van hem de kans gekregen om in het eerste te spelen. Dat was heel speciaal voor mij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Danilo het nog maken bij Ajax?

Ja
82%
Nee
18%
(1872 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws