'Respectvol gedrag belangrijkste voor Ajax-speler, je kunt geen gekke dingen doen'
Van Axel Dongen in 2018

'Respectvol gedrag belangrijkste voor Ajax-speler, je kunt geen gekke dingen doen'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 22:07vr 20-11-2020 om 22:07

Amourricho van Axel Dongen speelt inmiddels zeven jaar in de jeugdopleiding van Ajax, waar hij in september zijn eerste profcontract tekende. De net zestienjarige aanvaller staat te boek als groot talent in Amsterdam, maar hij benadrukt dat hard werken net zo belangrijk is.

Van Axel Dongen kwam via de talentendagen binnen bij Ajax. "Bij Ajax leer je sneller denken en handelen op het veld", legt hij uit in gesprek met Ajax TV. "Als Ajax-voetballer moet je dat onder controle hebben. De Ajax-jeugd hoeft de basis niet eens meer te leren, anders zou je niet bij Ajax spelen. Ze ontwikkelen de basis verder."

De vleugelaanvaller is vastberaden om door te breken in het eerste elftal. "De normen en waarden die ik belangrijk vind voor een Ajax-speler is respectvol gedrag, voor jezelf en anderen. Als je het Ajax-logo op je borst draagt, moet je een bepaald gedrag vertonen. Je kunt niet zomaar gekke dingen doen. Er zijn mensen die naar je opkijken en in jouw schoenen willen staan. Ik draag het shirt nu zeven jaar en het is iedere keer een trots gevoel."

"Ik leer hier om hard te werken om iets te bereiken en dat kan ik ook buiten het veld gebruiken. Zonder hard werken kun je niet zomaar iets bereiken", besluit Van Axel Dongen, die momenteel uitkomt voor Ajax O18.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws