Spektakel in Eerste Divisie: Jong Ajax huilt, knappe comeback van Jong PSV

20-11-2020 22:56
50

Jong Ajax heeft na een snelle dubbelslag van Brian Brobbey een zege uit handen gegeven in het Keuken Kampioen Divisie-duel met FC Den Bosch. Jong PSV knokte zich tegen MVV juist terug van een grote achterstand.

FC Den Bosch - Jong Ajax 2-2
Jong Ajax beleefde een bliksemstart op het kunstgras in De Vliert. Al na twee minuten werd Victor Jensen gevloerd in het strafschopgebied en benutte Brobbey de penalty. De spits, die voor de interlandperiode debuteerde in het eerste elftal, maakte er enkele minuten later zelfs al 0-2 van door simpel binnen te tikken. Den Bosch bakte er nauwelijks iets van, maar kreeg na een fout van Naci Ünüvar wel een grote kans. Dominik Kotarski voorkwam een tegentreffer. Daarna zag de Jong Ajax-doelman ook nog een schot op de paal eindigen.

Tussendoor zag Jensen een stiftje van de lijn gehaald worden in de levendige openingsfase. Ook na 35 minuten was de Deense middenvelder héél dichtbij, maar weer werd zijn inzet net voor de lijn weggehaald. Het kwam de Amsterdamse beloften duur te staan. Na 53 minuten kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd via invaller Ryan Trotman, die Kotarski zag mistasten en simpel binnenkopte. Het bleek de opmaat naar meer, want een kwartier voor tijd stond Trotman helemaal vrij bij de tweede paal. Hij schoot de voorzet overtuigend binnen.

De Amsterdamse beloften, die al in de eerste helft Devyne Rensch zagen uitvallen met een blessure, dropen daardoor af in Den Bosch. De ploeg van coach Mitchell van der Gaag staat negende. Den Bosch schiet weinig op met het punt en staat achttiende.

MVV - Jong PSV 3-3
Jong PSV stevende in Maastricht lange tijd af op een flink pak slaag. MVV wacht al sinds september op een overwinning, maar Arne Naudts en Joeri Schroijen zetten de Limburgers in de eerste helft op het goede spoor tegen de Eindhovense talenten. Naudts maakte er na een klein uur ook 3-0 van, waarmee het pleit leek beslecht. Jong PSV knokte zich echter op indrukwekkende wijze terug. Kristófer Kristinsson tekende snel voor de 3-1 en Yorbe Vertessen bracht de spanning verder terug. Opnieuw Kristinsson voltooide daarna de comeback, mede dankzij een blunder van keeper Mike Havekotte.