Breaking news

Spectaculair basisdebuut Van de Beek: Man U van 2-0 naar 2-3, Cavani de held

'Ten Hag heeft 170 miljoen mogen investeren, De Boer verdient zo'n kans bij Ajax'

'Ten Hag heeft 170 miljoen mogen investeren, De Boer verdient zo'n kans bij Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 20 november 2020 om 23:55vr 20-11-2020 om 23:55

Laatste update: zaterdag 21 november 2020 om 00:06za 21-11-2020 om 00:06

Frank de Boer moet in de toekomst een nieuwe kans krijgen als trainer van Ajax. Dat betoogt De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij, die het opneemt voor de bondscoach van Oranje.

"We hebben in het verleden vaak gezegd dat Frank de Boer eigenlijk heel leuk, goed en offensief begon bij Ajax. Ik kan mij wedstrijden tegen Manchester City en FC Barcelona herinneren. Maar vanaf het moment dat Orlando Trustfull erbij kwam, is het een stuk minder geworden", vertelt de clubwatcher in de podcast van de krant. "Vergeet niet dat De Boer materiaal had van het niveau Tobias Sana. En hij zat ook opgescheept met allerlei aankopen van Martin Jol."

"Dat speelde wel mee", vervolgt Verweij. "En als je nu ziet dat hij bij het Nederlands elftal wél goed materiaal heeft. Daarom denk ik dat De Boer op termijn weer een heel goede trainer voor Ajax is. Hij heeft de financiële basis gelegd bij de club", zo gaat de verslaggever verder. "En hij verdient ook een keer een kans met een selectie die wel heel veel waard is en wel goede spelers heeft. Want Ten Hag heeft inmiddels voor 170 miljoen euro mogen investeren."

"Het defensieve stempel dat De Boer had, is echt volkomen belachelijk geweest. Dat is bij veel Ajax-fans ingegeven door de laatste wedstrijd tegen De Graafschap, daardoor kijken ze heel anders tegen hem aan. Het laatste seizoen was heel matig, dat was zijn minste", doelt Verweij op de verloren kampioenswedstrijd in 2016. "Maar voor De Boer werd Ajax zeven jaar geen kampioen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws