'Van lied in Garrix-studio tot huizenjacht: Ajax deed alle moeite voor transfer'

'Van lied in Garrix-studio tot huizenjacht: Ajax deed alle moeite voor transfer'

21-11-2020 07:33 Laatste update: 10:56
72

Ajax heeft er alles aan gedaan om Antony te verleiden naar Amsterdam te komen. Er werd een speciaal lied voor hem opgenomen in de studio van Martin Garrix, met een rappende David Neres en ook alle andere randzaken werden goed geregeld, zag David Endt.

Ajax ging ver om Antony te overtuigen om voor de club te kiezen. Ook Neres verzekerde zijn landgenoot ervan dat hij absoluut geen spijt zou krijgen van een overstap naar Ajax. "De aanwezigheid van Neres maakt het makkelijker", begint Endt in het Algemeen Dagblad over de transfer van Antony. "Ze eten en hebben het gezellig samen. Antony wordt wegwijs gemaakt en zijn integratie krijgt een natuurlijker verloop. Als ze dan ook nog goed spelen, zingt het rond in die landen en wordt de drempel voor een transfer naar Ajax lager."

De Amsterdamse club had er alles aan gedaan om de voorbereidingen goed voor elkaar te hebben bij een mogelijke Antony-transfer. Er werd geïnformeerd naar specifieke wensen, er was contact met zijn zaakwaarnemer, er werd overlegd met zijn kledingsponsor en er werd alvast gezocht naar een woning met tuin voor de Braziliaan. "Als je investeert om het talent rendabel te maken, moet je ook zorgen dat je de best mogelijke voorwaarden schept om ze goed te laten gedijen", sluit Endt af.