Golden Boy-opvolger De Ligt en Félix bekend: uitverkiezing geen verrassing

Golden Boy-opvolger De Ligt en Félix bekend: uitverkiezing geen verrassing

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 07:55za 21-11-2020 om 07:55

Tuttosport heeft de Golden Boy van 2020 bekend gemaakt: Borussia Dortmund-spits Erling Haaland gaat dit jaar met de felbegeerde prijs aan de haal en wordt door de Italiaanse krant gezien als het meest veelbelovende talent ter wereld.

Haaland prijkt zaterdag op de voorpagina van het Italiaanse medium, dat aan de hand van een panel met journalisten van toonaangevende kranten in Europa een speler onder de 21 jaar uitkiest die als grootste talent ter wereld gezien kan worden. De laatste edities werden gewonnen door Kylian Mbappé, Matthijs de Ligt en João Félix. De twintigjarige Haaland treedt in hun voetsporen.

Haaland gaat dit seizoen vrolijk verder met doelpunten maken en heeft er inmiddels elf gemaakt in evenzoveel officiële wedstrijden. Hij kwam vorig seizoen voor ongeveer twintig miljoen euro over van Red Bull Salzburg en zijn doelpuntengemiddelde in Duitsland is geweldig: in 29 officiële wedstrijden kwam hij 27 keer tot scoren. Het zorgt voor de nodige interesse van de Europese topclubs: zo zou Real Madrid de verrichtingen van Haaland nauwgezet volgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws