'Het was net zo lastig om tegen Zlatan te voetballen als zeven jaar geleden'

'Het was net zo lastig om tegen Zlatan te voetballen als zeven jaar geleden'

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 11:31za 21-11-2020 om 11:31

Bram Nuytinck heeft respect voor Zlatan Ibrahimovic. De Zweedse spits van AC Milan is op 39-jarige leeftijd nog altijd de belangrijkste speler van de Rossoneri en Nuytinck stelt dat 'Ibracadabra' nog altijd heel moeilijk te verdedigen is.

Toen Ibrahimovic terugkeerde in Italië was het aan Nuytinck, verdediger van Udinese, om de Zweed te verdedigen. "Het was net zo lastig om tegen hem te voetballen als de keren dat ik eerder tegen hem speelde, in 2013 en 2017", zegt de Nederlander tegen de Volkskrant. "Normaal forceer je om duels te winnen. Dat moet je bij hem niet doen, dan gebruikt hij jouw lichaam."

De terugkeer van de legendarische spits heeft Milan volgens Nuytinck geen windeieren gelegd. "Milan ís Zlatan. Die ploeg is onvergelijkbaar sinds hij terugkeerde. Er staat gewoon echt iets, een brok kracht, kwaliteit, techniek en uitstraling. Hij pakt nog steeds ballen op twee meter hoogte met het grootste gemak met zijn voet uit de lucht."

Dit seizoen speelde de stopper uit Heumen niet tegen Ibrahimovic. Vanaf de tribune hoorde hij hem schreeuwen dat hij alle ballen vooruit wilde hebben. "En ze luisteren allemaal naar hem. Dat heeft hij afgedwongen door zoveel te winnen, nog steeds zo gemotiveerd te zijn en door nog steeds zo'n indrukwekkend lijf te hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws