Breaking news

Oppermachtig FC Utrecht krijgt met een punt veel te weinig in De Kuip

'Naast dat het mijn oude club is, is Ajax een van de beste clubs van Nederland'

'Naast dat het mijn oude club is, is Ajax een van de beste clubs van Nederland'

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 12:43za 21-11-2020 om 12:43

Teun Bijleveld neemt het zondag met Heracles Almelo op tegen zijn oude club Ajax. De middenvelder ziet het als een mooie test voor de ploeg uit Almelo en blijft het speciaal vinden om tegen zijn oude ploeg te spelen.

Bijleveld speelde zijn wedstrijden in Amsterdam voornamelijk voor Jong Ajax, maar kijkt altijd uit naar de wedstrijden tegen Ajax. "Het brengt altijd iets extra's met zich mee als je tegen je oude club speelt", begint hij op de clubwebsite van Heracles. "Veel van mijn oude teamgenoten spelen nu niet meer bij Ajax. Naast dat het mijn oude club is, is Ajax een van de beste en misschien wel de beste club van Nederland. Het is voor ons als ploeg een mooi moment om ons te laten zien, al gaat dat zeker niet makkelijk worden."

Heracles is de laatste seizoenen een 'Angstgegner' voor Ajax, dat het altijd moeilijk lijkt te hebben tegen de ploeg uit Almelo. Bijleveld denkt terug aan vorig seizoen. "Toen we met 1-0 wonnen in eigen huis, speelden we met het mes tussen de tanden. Zo moeten we deze keer weer zien te spelen. Er zullen altijd kansen komen en het is aan ons als ploeg dat wij er staan als die kansen zich aandienen. Ik spreek namens het hele team als ik zeg dat we ons honderd procent gaan inzetten. We moeten spelen met bravoure en de borst vooruit."

Doorbraak
Bijleveld lijkt dit seizoen zijn definitieve doorbraak te beleven bij Heracles. "Aan het begin van dit seizoen voelde ik aan mijn lichaam dat ik klaar ben voor de Eredivisie. Ik ben blij dat mijn ontwikkeling is opgemerkt door de trainer en ik daardoor meer speeltijd krijg dan vorig seizoen. Mijn doel voor dit seizoen is om ook in offensief opzicht belangrijker te zijn voor de ploeg met wat doelpunten. Het zou mooi zijn om daar aanstaande zondag mee te beginnen tegen Ajax."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat wordt Ajax - Heracles?

(1222 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws