Breaking news

Spectaculair basisdebuut Van de Beek: keeperswissel, Man U van 2-0 naar 2-3

'In de praktijk kun je bijna geen systeem op het Ajax van Ten Hag plakken'

'In de praktijk kun je bijna geen systeem op het Ajax van Ten Hag plakken'

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2020 om 13:21za 21-11-2020 om 13:21

Arnold Bruggink denkt dat Heracles Almelo zich vooral moet gaan richten op de lange bal tegen Ajax. Het is volgens de FOX Sports-analist moeilijk te voorspellen hoe Erik ten Hag zijn ploeg gaat laten spelen. Daarnaast is het van groot belang dat Daley Blind afgestopt wordt, denkt Bruggink.

Ajax speelt normaal gesproken met twee controlerende middenvelders, een nummer 10 en drie aanvallers. "Maar in de praktijk kun je bijna geen systeem op het Ajax van Ten Hag plakken", vertelt Bruggink in gesprek met TC/Tubantia. "De ploegen van Erik spelen elke wedstrijd in op nieuwe situaties. Die variatie vind ik mooi om te zien. Daarnaast rouleert hij veel met het oog op het zware programma. Daarom is het lastig op voorhand aan te geven wie er gaat spelen, zeker na een interlandperiode."

Bruggink denkt dat Heracles er goed aan doet om hetzelfde te spelen als tegen PSV eerder dit seizoen. "Heracles maakte het eerder dit seizoen PSV heel lastig door veel met de lange bal en vanuit de tweede bal te spelen. Dat is het beste om nu weer te doen. Compact spelen, in de duels proberen te komen en dan snel naar voren. Vorig seizoen won Heracles in Almelo van Ajax door zo'n lange bal, waarbij Dessers toen Blind verraste. Daar heeft Ajax nog wel eens problemen mee."

Blind
Blind is de speler waar Heracles zich zondag op moet richten, geeft Bruggink aan. "Utrecht deed helemaal niets tegen Blind", blikt hij terug op de vorige Eredivisie-wedstrijd van Ajax. "In mijn ogen zit daar de angel. Heracles moet de opbouw bij hem eruit halen, anders word je weggespeeld. Daley is een intelligente speler die zijn ploeggenoten tussen de linies vrij weet te spelen. Hij bepaalt - zeker in de Eredivisie - aan de bal het tempo. De eerste opbouw van Ajax moet je aanpakken."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws