Bosz kan na verschrikkelijke blunder tóch lachen op verjaardag, misstap Bayern

21-11-2020 17:25 Laatste update: 17:27
18

Bayern München heeft voor het eerst in tien officiële duels weer punten verspeeld. De Champions League-winnaar speelde in de Bundesliga met 1-1 gelijk tegen Werder Bremen. Bayer Leverkusen ontsnapte aan puntenverlies op de verjaardag van coach Peter Bosz. Wout Weghorst was de gevierde man bij VfL Wolfsburg.

Bayern München - Werder Bremen 1-1
Bayern München kon lang geen enkele vuist maken tegen Werder Bremen. Manuel Neuer voorkwam met een geweldige dubbele redding zelfs dat de bezoekers, die de laatste negentien duels met Der Rekordmeister verloren, op voorsprong kwamen. Tot overmaat van ramp viel ook Lucas Hernandez nog uit bij het onmachtige Bayern, dat met Alphonso Davies al een andere linksbenige verdediger in de lappenmand heeft zitten.

Ook Leonardo Bittencourt gaf vervolgens een waarschuwingssignaal af met een schot in het zijnet, voordat het op slag van rust alsnog raak was. Maximilian Eggestein verrastte Neuer met een schot in de verre hoek. In de tweede helft verdubbelde Milot Rashica bijna de score, maar daarna nam de ploeg van coach Hansi Flick langzaam maar zeker de regie in handen. Douglas Costa raakte de lat, maar Kingsley Coman kopte na 62 minuten wél raak.

Flick bracht onder meer Leroy Sané en Serge Gnabry in het veld, maar zij konden de overwinning niet meer uit het vuur slepen. Een twintigste zege op rij op Werder Bremen bleef daardoor uit. Bayern blijft met negentien punten koploper, maar rivalen RB Leipzig (16 punten) en Borussia Dortmund (15 punten) komen nog in actie.

Arminia Bielefeld - Bayer Leverkusen 1-2
Bayer Leverkusen wist op het nippertje dichter naar Bayern toe te kruipen op de ranglijst. De ploeg van Bosz, die zaterdag 57 jaar is geworden, won met 1-2 bij laagvlieger Arminia Bielefeld. Leon Bailey leek Leverkusen na 27 minuten op het goede spoor te zetten, maar een enorme blunder van Lukás Hrádecký bracht de thuisploeg langszij. De Finse doelman trapte helemaal mis na een onschuldige terugspeelbal van Daley Sinkgraven: 1-1.

Daar leek het lang blij te blijven, maar Aleksandar Dragovic beloonde twee minuten voor tijd alsnog de aanvalsdrang van Die Werkself. Daardoor heeft Leverkusen nu achttien punten, eentje minder dan koploper Bayern.

Schalke 04 - VfL Wolfsburg 0-2
Wout Weghorst bewees andermaal zijn waarde voor VfL Wolfsburg. Hij kopte al na drie minuten op knappe wijze raak uit een hoekschop tegen Schalke 04. Het was zijn vierde competitietreffer van het seizoen. De Nederlandse spits kreeg op wat gelukkige wijze ook nog een assist achter zijn naam bij de treffer van Xaver Schlager na 24 minuten. Het betekende een probleemloze middag voor Wolfsburg, dat nu veertien punten heeft.