Barça kan inlopen op aartsrivaal in topper: fout Courtois breekt Real Madrid op

Barça kan inlopen op aartsrivaal in topper: fout Courtois breekt Real Madrid op

21-11-2020 18:06
21

Real Madrid is zaterdag weer tegen averij aangelopen in de Primera División. Een fout van Thibaut Courtois brak de Koninklijke op tegen Villarreal: 1-1. Mariano Díaz had de ploeg van coach Zinedine Zidane nog een razendsnelle, maar controversiële voorsprong bezorgd.

Real Madrid, dat voor de interlandperiode een pak slaag kreeg van Valencia (4-1), moest het in El Madrigal zonder Karim Benzema en Luka Jovic stellen. Díaz kreeg daardoor weer eens een kans in de basis. Dat vertrouwen betaalde hij al na enkele minuten terug door raak te koppen uit een voorzet van Dani Carvajal. Villarreal protesteerde, omdat er voorafgaand aan het doelpunt sprake was van buitenspel. De grensrechter stak zijn vlag omhoog, maar de VAR keurde het doelpunt goed.

Na die meevaller verzuimde Real Madrid door te drukken tegen Villarreal, dat verrassend tweede staat in La Liga. El Submarino Amarillo kwam een kwartier voor tijd zelfs langszij. Thibaut Courtois, die donderdag namens België al een flater sloeg, ging ook bij zijn club in de fout. De Belgische doelman vloerde Chukwueze, waarna Gerard Moreno de strafschop verzilverde. Takefusa Kubo, door Real verhuurd, liet zijn eigenlijke werkgever daarna nog even schrikken, maar meer goals bleven uit.

Real moet zich daardoor tevreden stellen met een puntje. Bovendien blijft Villarreal (negentien punten) de Madrilenen (zeventien punten) voor. Voor FC Barcelona (elf punten) en Atlético (zeventien) is de remise van de titelconcurrent een meevaller in aanloop naar de topper in het Wanda Metropolitano zaterdagavond.