21-11-2020 20:32
5

Atalanta Bergamo heeft een slechte generale beleefd voor het Champions League-duel met Liverpool. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini speelde gelijk tegen Spezia. In de Bundesliga verspeelde ook RB Leipzig punten, terwijl Sevilla een opmars heeft ingezet in Spanje.

Spezia - Atalanta Bergamo 0-0
Atalanta zou bij winst tegen Spezia naar plaats twee klimmen in de Serie A, maar beet zich stuk op de promovendus. Diego Farias raakte in de openingsfase zelfs de lat voor de thuisploeg. Duván Zapata raakte daarna aan de andere kant de paal. In de tweede helft dacht Robin Gosens Atalanta op voorsprong te zetten, maar de VAR keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Ook invaller Sam Lammers kon de beslissing niet forceren.

Marten de Roon begon in de basis bij Atalanta, terwijl Hans Hateboer niet bij de wedstrijdselectie zat. La Dea blijft steken op de vijfde plaats in de Serie A. Woensdag wacht het uitduel bij Liverpool in dezelfde poule als Ajax.

Eintracht Frankfurt - RB Leipzig 1-1
RB Leipzig wist in de Bundesliga niet te profiteren van het puntenverlies van Bayern München. De koploper speelde eerder op de dag met 1-1 gelijk tegen Werder Bremen, maar de ploeg van Julian Nagelsmann behaalde tegen Eintracht Frankfurt hetzelfde resultaat. Door een treffer van Aymen Barkok kort voor rust moest Leipzig zelfs in de achtervolging. Yussuf Poulsen tekende voor de prachtige gelijkmaker, op aangeven van Angeliño.

Justin Kluivert viel na 72 minuten in bij de bezoekers, niet veel later kwam ook Bas Dost in het veld. Door de remise blijft Leipzig steken op de derde plaats met zeventien punten, twee minder dan koploper Bayern. Frankfurt handhaaft zich in de middenmoot.

Sevilla - Celta de Vigo 4-2
Met Luuk de Jong en Oussama Idrissi als invallers heeft Sevilla met 4-2 gewonnen van Celta de Vigo. Jules Koundé, Youssef En-Nesyri, Sergio Escudero en Munir El Haddadi scoorden voor de thuisploeg. Tussendoor maakten Iago Aspas en Nolito nog even de snelle openingstreffer van Koundé ongedaan. Sevilla lijkt definitief te hebben afgerekend met de vormdip, nadat voor de interlandperiode Osasuna al werd verslagen.