Ronaldo de grote man bij Juventus: De Ligt kan juichen bij rentree

21-11-2020 22:40
14

Juventus heeft de rentree van Matthijs de Ligt opgeluisterd met een eenvoudige overwinning. Cristiano Ronaldo was de grote man in het Serie A-duel met Cagliari. De Portugese ster nam beide treffers voor zijn rekening.

De Ligt is hersteld van zijn schouderoperatie en stond meteen weer in de basis. Dat had alles te maken met de blessures van Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci. De routiniers werden echter niet gemist tegen Cagliari, waar Ajax-huurling Razvan Marin in de basis stond en voormalig PSV'er Gastón Pereiro op de bank bleef.

Cristiano Ronaldo brak na 38 minuten de ban voor Juventus door overtuigend raak te schieten. Enkele minuten later kwam een hoekschop bij de tweede paal voor zijn voeten terecht, en ook daar wist de 35-jarige aanvaller wel raad mee: 2-0. De voorsprong kwam in het vervolg nauwelijks in gevaar. Onder meer Merih Demiral was dicht bij de 3-0, maar hij kopte op de lat.

Aan de andere kant werd de aansluitingstreffer van Ragnar Klavan geannuleerd vanwege buitenspel. De oud-speler van AZ kopte raak, maar kwam ook hard in botsing met een tegenstander. Hij bloedde flink en moest worden gewisseld. Juve maakte het karwei daarna simpel af. De Oude Dame heeft nu zestien punten, één minder dan koploper AC Milan, dat nog wel in actie komt.