Barça ziet Piqué en Roberto uitvallen: nog één (!) pure centrale verdediger over

Barça ziet Piqué en Roberto uitvallen: nog één (!) pure centrale verdediger over

21-11-2020 23:59
54

Het FC Barcelona van Ronald Koeman heeft na de verloren topper tegen Atlético Madrid nieuws over Gerard Piqué en Sergi Roberto gedeeld. Het duo viel zaterdagavond geblesseerd uit in het Estadio Wanda Metropolitano.

Piqué is er ogenschijnlijk het slechtst aan toe: de routinier heeft een blessure aan zijn rechterknie opgelopen, heeft Barça zaterdagavond laat bevestigd. De Catalanen hebben in het midden gelaten hoe lang Piqué afwezig zal zijn: verder onderzoek moet in kaart brengen hoe groot de schade is. Volgens Diario SPORT moet Koeman zijn 33-jarige centrale verdediger vier à zes maanden missen, maar AS denkt dat de schade wel meevalt.

Het is een fikse streep voor de rekening voor Barça, dat al niet ruim in zijn centrale verdedigers zat. Ronald Araújo ontbrak zaterdag al in de wedstrijdselectie, waardoor Clément Lenglet voorlopig het enige fitte alternatief lijkt te zijn. Frenkie de Jong werd noodgedwongen al eens centraal achterin geposteerd en zal dat hoogstwaarschijnlijk vaker moeten doen. De Catalanen willen in de winterse transferperiode een extra verdediger halen, maar zijn gebonden aan een verlaagd salarisplafond.

Sergi Roberto – zaterdag opgesteld als rechtsback – heeft een spierblessure in zijn bovenbeen opgelopen: ook hij moet eerst verder onderzocht worden voordat duidelijk wordt hoelang hij uit de roulatie is, laat de club weten. De spoeling wordt er tijdens de laatste weken van het kalenderjaar alleen maar dunner op voor Koeman. De Catalanen konden tegen Atlético ook al geen beroep doen op Sergio Busquets, Samuel Umtiti en Ansu Fati.